Pladsbesparende seng til den lille lejlighed

Køb her: MURPHY BED HQ

Vægsengen er en sjov måde, at gemme sengen væk i løbet af dagen. Den blev opfundet i USA i slutningen af 1800 tallet af en fyr der hed William Murphy, og derfor kaldes den stadig i folkemunde for en ”Murphy bed”.

Få et ekstra rum forærende

Bor man på et lille kollegieværelse eller bare i et dyrt område, så kan disse senge være en smart måde, at skabe et ekstra rum i lejligheden.

Når sengen klappes op på væggen efter en god nattesøvn, så fylder den kun ganske lidt i rummet, og i stedet udnyttes loftshøjden.

Der er mange varianter, og af de bedst sælgende designs er lavet af Italienske Clei. Den er designet rigtig smart, og når den er klappet op på væggen opdager man slet ikke at den var der til at begynde med.

BILLEDE-1-murphy-bed

Den er særlig smart, fordi man får en reol til bøger eller pynt, som klappes ned og bliver støtteben for sengen, når den er i vandret stilling.

Det er dog en dyr fornøjelse, som kun er forbeholdt designere og velhavere, for den koster på den anden side af 2.000 $!

Det betyder, at der er kommet et voksende antal hjemmebyggede designs på nettet som hjælper folk med at få en billig løsning, som også er kreativ og fin.

Mange gør-det-selv løsninger

Der er som sagt mange sjove gør-det-selv løsninger på nettet, og vi har samlet et par stykker af de mest kreative løsninger.

Den første er faktisk en dansk designet version, som er lavet af Morten og Maria Storgaard i Århus. Den er unik, fordi den har opbevaring bag sengen og under sengen, hvor der kan gemmes rejsekuffterter, symaskine, guitarer, stole og meget mere.
BILLEDE-2-Muprhybedhq

Du kan læse mere om dette design på deres hjemmeside: MurphyBedHQ.com

Derudover kan der laves skabe til, som fungerer godt sammen med, fordi sengen har lidt ekstra dybde (pga hylderne bag sengen), som betyder, at den får samme dybde, som et almindeligt klædeskab.

Den anden model vi har fundet er en vandret model, hvor sengen klappes op og tryller et skrivebord frem:

BILLEDE-3-diy-bed

Det er også en genial måde at gemme sengen på, i et lille rum, hvor der skal kunne arbejdes om dagen.

Har man brug for at kunne studere eller arbejde, hvorfor så ikke gøre det der hvor sengen alligevel bare optager plads i løbet af dagen.

Murphy senge vinder frem i de større byer

De seneste år er der kommet en stigning i salget af Murphy beds i byer som Paris, London, New York osv. Kvadratmeterne bliver dyrere og dyrere, og det betyder at lejlighederne bliver mindre og mindre.

Derfor gælder det om at udnytte hver eneste hjørne af hjemmet optimalt.

Det er dog mest de større byer, hvor det virkelig giver mening. København er godt med på huslejen, når man sammenligner med byer som New York, Paris og Tokyo, så mon vi skal forvente at der popper vægsende ind i lejlighederne i fremtidens København?


Se her: Du kan købe boxmadrassen med prisgaranti


Har du spørgsmål til denne boxmadras? Klik her

Leave a reply